Main Points : Komodo Village & Pink Beach Duration : 05 hours
Komodo Island is one of top ten Indonesia’s Tourist Destination. That’s why, many tourist cme to visit even by flight or cruise ship tours. There are some cruise lines or cruise ship companies serve tour to this island, such as Celebrity, Princes Cruise, Holland America Line, Azamara etc. Why the people come to visit? Because there are Komodo dragon; pre-historic giant lizard of the world; pink beach and local villagers where you can witness direct interactive; Komodo dragon vs Human Being. What can we do? When people come to visit, when you enter the park by cruise ships; you must be accompanied by local guide, you need local boat and helpers. It is our job! We waiting you on the pier and we are often to do this. So, we are local people and experienced!
Landing at Komodo Jetty you will join your tour and head to the other side of Komodo National Park, here lays a secluded village called Kampung Komodo. Little is known of the early history of the Komodo islanders, they were subjects of the Sultanate of Bima, although the island’s remoteness from Bima meant they were probably little troubled by the Sultanate other than by occasional demand for tribute. The remoteness of “Kampung Komodo” means that it is well behind your every day run of the mill village, especially with regards to the infrastructure, medication and education. You’ll have the opportunity to meet the people and see the way they live, view their handmade crafts and visit the school. Included in you tour cost today is a donation to the local community to put towards the development of their village. Departing the village you’ll head to Pantai Merah (Pink Beach), this is one of the most famous destinations in Komodo National Park, supported by its white sandy beach, amazing underwater marine life and stunning panorama views of the area. Relax on the beach or snorkel in the crystal clear water, but remember to bring your own snorkeling equipment.
|07.00 – 07.15||Starting point short briefing||10 minutes|
|07.15 -07.30||Starting point to Concrate pier||15 minutes|
|07.30 – 08.00||Departure Loh Liang Harbor– Kampung Komodo||30 minutes|
|08.00 – 09.00||Kampung Komodovisit||45 minutes|
|09.00 – 09.30||Kampung Komodo – Pink Beach||30 minutes|
|09.30 – 11.30||Pink Beachactivities||120 minutes|
|11.30 – 12.00||Pink Beach– Loh Liang pier||30 minutes|
|12.00 – 12.15||Concrate pier to art craft shop||15 minutes|
|12.15 – 12.30||Art craft shopto Jetty||15 minutes|
|PRICE IN USD / PERSON|
Services included: FragranceWet Tissue Service
National Park Entrance Fee
Camera and Video Camera Fee
English Speaking Guide (Incl. National Park Ranger)
Local Wooden/Speed Boat
Snorkeling gear (fin and snorkel)
Fresh Coconut, Mineral water and Soft drink
- Coconut, Soft drink and water provide in cold or normal.
- Wooden boat takes about 30 minutes to Kampung Komodo but Speed boat takes 5-10 minutes
- Wooden boat takes about 30 minutes to Pink Beach but Speed boat takes 5-10 minutes